Notícies

بديل جريندر Кракен ссылка кракен ссылка Блэкспрут ссылка блэкспрут ссылка

Cardona, un dels 10 pobles aspirants a ser Capital del Turisme Rural 2023

Escapada Rural, la plataforma digital especialitzada en turisme rural amb més de 18.000 allotjaments rurals a l’Estat espanyol i 2.000 a Portugal ha anunciat el nom dels 10 finalistes de la VII edició de la Capital del Turisme Rural entre els quals es troba Cardona.

La llista de finalistes es completa amb els municipis de Bocairent (València), Campo Lameiro (Pontevedra), Candeleda (Àvila), Colmenar de Oreja (Madrid), Elche de la Sierra (Albacete), Nalda (La Rioja), Ricote (Múrcia), Segura de León (Badajoz) i Zerain (Guipúscoa).

“Per setè any consecutiu ens fa molta il·lusió comunicar el nom dels finalistes, elegits entre les més de 200 candidatures rebudes que complien els requisits sol·licitats: tenir menys de 10.000 habitants, disposar d’allotjaments rurals, no haver estat finalistes o guanyadors en edicions anteriors i tenir molt d’encant per enamorar el viatger rural”, explica Olivia Fontela, Directora de Màrqueting d’Escapada Rural.

Amb aquest anunci s’obre el període de votacions en què són els mateixos viatgers els encarregats de votar la seva destinació rural favorita entre els 10 finalistes. Les votacions estaran obertes fins al 24 d’abril i en sortirà el municipi guanyador de la Capital del Turisme Rural 2023 que serà anunciat el 27 d’abril.

“Aquesta iniciativa ens ajudarà a incrementar la nostra visibilitat i, per extensió, la del territori, i a posicionar-nos com una destinació rural de rellevància”, apunta Francesc Ponsa, director general de la Fundació Cardona Històrica. 

Cada municipi compta amb la col·laboració d’un blocaire que exercirà d’ambaixador de la destinació i promocionarà la candidatura. L’ambaixadora de Cardona és Patricia Rojas, autora del bloc de viatges La Cosmopolilla.

Visibilitat com a destí rural

Després de sis anys de certamen s’ha posat de manifest que la iniciativa està complint amb el seu objectiu d’ajudar molts municipis a incrementar la seva visibilitat i posicionar-se com una destinació rural de rellevància contribuint així al desenvolupament local, segons traslladen els alcaldes respectius.

Actualment, el municipi de Cazorla ostenta el títol de Capital del Turisme Rural després de proclamar-se guanyador l’any passat. El seu nom se suma al dels guardonats en anys anteriors: Olvera (Cadis), Potes (Cantàbria), Santillana del Mar (Cantàbria); Aínsa-Sobrarbe (Osca) i Sigüenza (Guadalajara).

La Capital de Turisme Rural ja ha donat visibilitat a 60 pobles amb encant que formen part d’una xarxa de finalistes que els posiciona com les destinacions preferides dels espanyols.