Notícies

بديل جريندر Казино Mostbet предлагает честные игры, быструю регистрацию и привлекательные бонусы. Зеркало гарантирует непрерывный доступ к любимым играм. Наслаждайтесь азартом и высокими выплатами с Мостбет! кракен зеркалокракен зеркало blacksprut blacksprut

Cardona tanca el 2022 amb un increment del 24% de visites turístiques

Aquest 2022, Cardona ha realitzat un total de 95.872 visites turístiques, 18.632 més que l’any anterior, xifra que representa un increment del 24,12%. El Parc Cultural de la Muntanya de la Sal, inclòs en el Geoparc de la Catalunya Central, ha estat l’espai més visitat. En l’any del 25è aniversari de la seva obertura al públic com a recurs turístic ha rebut gairebé 63.000 visitants, un 23,45% més respecte el 2021. Des del 1997, més 1,7 milions de persones l’han visitat.

Més escoles i visitants al castell i al centre històric

Les visites guiades al Castell de Cardona gestionades per la Fundació Cardona Històrica també han crescut el 2022. Concretament un 19,56% , amb un total de 24.905 serveis turístics realitzats.

Per la seva part, les visites al Centre Històric de la Vila, Bé Cultural d’Interès Nacional en la categoria de conjunt històric, també ha augmentat visitants amb un increment del 30,18%. En total, 4.000 persones han realitzat la visita guiada.

L’augment més significatiu del 2022 ha estat el de les visites de les escoles, amb un increment del 70%. Més de 4.000 escolars han realitzat les visites, els tallers i les activitats didàctiques que ofereixen els serveis educatius de la Fundació Cardona Històrica orientades a descobrir i gaudir del valuós patrimoni natural, històric i cultural de Cardona.

Seguir creixent

Tot i l’augment de visites, encara no s’han assolit els nivells d’abans de la pandèmia: “La commemoració del Tricentenari de la guerra de Successió (1714-2014) va significar per Cardona, que va tenir un paper molt destacat, un repunt de visites important després de la crisi econòmica. Tanmateix, la pandèmia de la Covid-19 el va tallar de cop. Ara recuperem el creixement de la projecció turística”, apunta Francesc Ponsa, director general de la Fundació Cardona Històrica, l’entitat responsable de la promoció i preservació del patrimoni de Cardona.