Agenda

Fira de la Llenega a Cardona 2019

Bolets, cuina, patrimoni i tradició

El visitant hi troba parades per comprar llenegues i altres varietats de bolets i una mostra micològica per conèixer millor els bolets del país.

També hi ha parades amb productes artesans amb elaboracions de bolets (patés, confitats, conserves) i altres productes alimentaris naturals com codonyat, allioli de codony, embotits, formatges, mels, …

Els boletaires més experimentats poden participar en el concurs de llenegues que premia el concursant que presenta un nombre més elevat de llenegues, el que porta la llenega més grossa i el que du la llenega més original. Aquestes llenegues es poden veure exposades durant tot el matí.
A més de llenegues, també hi trobem tot tipus de bolets: rovellons, fredolics, camassecs, reigs, surenys, moixernons, camagrocs, carlets, trompetes, llengües de bou, …

La vessant gastronòmica hi és representada per la degustació que ofereixen diferents establiments de restauració de Cardona.Entre d’altres plats hi podem tastar : botifarra de llenega, peu, orella i morro de porc amb llenegues, rodó de vedella amb llenegues i pastís de llenegues amb escamarlans. Cada any les receptes són diferents i sempre basades en la cuina de tardor i amb la llenega com a protagonista.

Programa de la Fira 2019