Agenda / Fires i festes

Fires i festes

Altres festes

Caramelles

La festivitat de la Pasqua és a Cardona un cant a la primavera. Les caramelles de les quatre colles locals complen la vila i la ruralia de cants i balls. Pasqua de Ressurrecció i la primavera són celebrats en una tradició que es manté i que té el seu punt àlgid en la cantada conjunta de les quatre colles, el diumenge al migdia, al ritme de la Sardana de Cardona.

Festes dels barris

L’endemà de la festa de Corpus, Cardona enceta la celebració de les festes dels seus barris, que s’allarguen durant pràcticament tot l’estiu. Consulteu el programa de les festes aquí.

Mercat de la Ganga

Organitzada per la Unió de Botiguers i Comerciants de Cardona, el Mercat de la Ganga presenta dues edicions, una d’estiu (el primer cap de setmana d’agost) i una d’hivern (el primer cap de setmana de febrer), en el qual els botiguers cardonins treuen també les seves parades al carrer, en una jornada que fa lluïr encara més el mercat dominical de la vila.

Festa Major del Castell

Cardona celebra la Festa Major del Castell, a l’entorn del 31 d’agost, festa de Sant Ramon Nonat, figura històrica vinculada al castell i a la nissaga nobiliària dels Cardona. És una festa amb personalitat pròpia, molt sentida pels cardonins, perquè la devoció a sant Ramon ve de lluny tot. L’any 1683, la duquessa Caterina d’Aragó Folc de Cardona va fer construir a l’entrada del Castell, en el lloc on sant Ramon hauria perdut la vida, una capella en honor seu. Amb aquest gest, Caterina d’Aragó volia retre culte al sant, la devoció pel qual havia començat 4 segles enrere, just en el moment de la seva mort l’any 1240. Un altre element important de la celebració és la presència dels Trabucaries de Sant Ramon de Cardona, que engalanen i donen un lluïment especial a la celebració, manifestant el seu sentiment cardoní acollint-se també al patronatge de Sant Ramon.

Festa Major de la Coromina

El nucli de la Coromina és el principal agregat de població del municipi, més enllà de la vila de Cardona. Documentat també en el període medieval, ha crescut a la falda del castell, prop de la muntanya de sal, a tocar de la llera del riu Cardener. La seva festa major, en honor a Sant Ramon Nonat, actualment es celebra el penúltim cap de setmana d’agost.