Visites Escolars

EduCard 2016 – 2017

Els serveis educatius de la Fundació Cardona Històrica ofereixen visites guiades i un ampli ventall d’activitats didàctiques adreçades a tots els nivells educatius i orientades a descobrir i gaudir del valuós patrimoni natural i històrico-cultural de Cardona.

Descarregueu-vos el Disseny Didàctic de totes les propostes educatives als quadres que apareixen si descendiu en aquesta mateixa pàgina. 

Cliqueu sobre la imatge i consulteu el Programa Educatiu 2016 – 2017.

La Fundació i I’àrea dels Serveis Educatius forma part del Consell de Coordinació Pedagògica de Barcelona i està inclosa dins el sistema territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) i dins la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya.

Programa 2016 - 2017

 

PARC CULTURAL DE LA MUNTANYA DE SAL

CENTRE CARDONA MEDIEVAL I CENTRE HISTÒRIC

VISITA GUIADA CASTELL

LA VISITA

La visita al Parc Cultural de la Muntanya de Sal consta de dues parts:

Part 1: Baixada a peu de Muntanya de Sal, a través d’un vehicle especial de tranport de visitants, i recorregut guiat per l’interior de les galeries mineres (500m) amb casc i guia. A l’interior de les galeries es pot visualitzar la varietat cromàtica de la sal, les formacions salines, els plecs i el curiós paisatge exterior fruit de l’erosió de l’aigua de la pluja.

Part 2: Visita a la maquinària del pou d’extracció Maria Teresa i una exposició fotogràfica sobre la història de la mina.

Adaptació

Aquesta visita està adaptada a totes les edats escolars.

Preparem la visita?

Es facilita als centres educatius els dossiers necessaris per tal de què els alumnes puguin treballar tots els temes relacionats amb la visita, prèviament o posteriorment a l’aula i el professorat preparar àmpliament la sortida.

Convé saber…

Descarregueu-vos aquí la normativa de comportament del grup al Parc Cultural de la Muntanya de Sal

 

LA VISITA

La visita consisteix en fer un recorregut a peu pel nucli primigeni de la vila.

Es pretén que els estudiants, gràcies a la visita i al treball que s’hi realitza durant la mateixa, identifiquin els elements claus de la vila medieval de Cardona; alhora que es qüestionin i raonin el perquè de l’assentament d’un poble en aquest indret durant l’edat mitjana.Per tal de realitzar la visita es proporcionarà a cada alumne un dossier de treball. Aquests dossiers estan pensats per tal de ser treballats al llarg de la visita.

Adaptació

Aquesta visita està adaptada a totes les edats escolars.

Preparem la visita?

Tanmateix es facilita al professorat documentació per preparar àmpliament la sortida.

LA VISITA

La visita al Castell pretén que els escolars puguin interpretar tot el monument en conjunt i la seva evolució històrica.

Al llarg del recorregut els alumnes podran conèixer la història de la magnífica fortalesa defensiva, la història dels senyors de Cardona, els punts clau i la utilitat dels elements de la fortalesa militar, els mites i les anècdotes del castell, les principals batalles esdevingudes en aquest territori, etc.

Aquest recorregut inclou la visita guiada a la Col·legiata de Sant Vicenç.

Adaptació
Aquesta visita està adaptada a totes les edats escolars.

Preparem la visita?

Tanmateix es facilita al professorat documentació per preparar àmpliament la sortida.

CONSELLS ÚTILS:

  • La durada d’aquesta visita guiada és d’aproximadament 2 hores.
  • La temperatura a l’interior de les galeries és d’uns 17º C. Recomanem que els alumnes portin roba lleugera d’abric i sempre calçat còmode.
  • El recinte disposa de dues àrees de pícnic equipades amb zona de descans i serveis. També espai “La Cafeteria”, “La Botigueta” i Centre d’Artesania de la Sal.
  • El Parc Cultural de la Muntanya de Sal i tots els seus serveis, està obert de 10:00 a 15:00 de dimarts a divendres.

CONSELLS ÚTILS:

  • La durada d’aquesta visita guiada és d’aproximadament 1h 30 minuts.
  • Es facilita a l’alumnat els dossiers i llapis per realitzar l’activitat.

CONSELLS ÚTILS:

  • La durada d’aquesta visita guiada és d’aproximadament 2 hores.
  • El conjunt monumental del castell disposa d’uns serveis públics situats a l’aparcament del recinte.