Notícies

Benvinguts a Cardona!

Visitar Cardona és sentir la història en directe: podeu passejar per una vila medieval, contemplar la grandesa de temples romànics i gòtics i reviure setges i batalles al castell més inexpugnable. Visitar Cardona és viure l’experiència de trobar-vos dins d’una muntanya de sal única al món i gaudir de rutes per un entorn natural i rural excepcionals.

Visitar Cardona és passar-ho bé en les festes, les fires tradicionals i les activitats culturals que s’hi celebren al llarg de l’any i gaudir del comerç, de la gastronomia i dels productes autòctons que us ofereix el seu centre històric.

 

Viu el Nadal a Cardona!

És temps de tradició!

El Nadal a Cardona es viu intensament: representacions teatrals, els centenaris “Pastorets”, cantades i concerts, Pessebre Vivent pels carrers del centre històric, exposició de pessebres monumentals, comerços oberts, mercat els diumenges i visites guiades a la Muntanya de Sal, al Castell de Cardona i al Centre Històric!

Les famílies estan de sort! El Nadal a Cardona es viu especialment amb nens! Hem programat visites teatralitzades a la Muntanya de Sal i al Castell de Cardona!

Visitar Cardona és viure les tradicions, descobrir un patrimoni excepcional i gaudir del comerç, la gastronomia i la festa!

Diumenge dia 13 de desembre: “Cardona 1714. Descobreix, viu i tasta la història”.

“Cardona 1714. Descobreix, viu i tasta la història”

castell-de-cardona

La Fundació Cardona Històrica i l’Ajuntament de Cardona amb la col.laboració de diversos restauradors locals us proposem conèixer el patrimoni de Cardona i el paper clau de la fortalesa durant la Guerra de Successió d’una manera amena, interessant i atractiva.

Us oferim diverses activitats relacionades amb la temàtica “Cardona 1714”. Les propostes són:

  • DESCOBREIX el patrimoni: Visita guiada “Cardona 1714, la fortalesa inexpugnable” al Castell de Cardona.

  • VIU el turisme familiar: Visita teatralitzada “Desvalls, l’heroi de la resistència” al Castell de Cardona.

  • TASTA la gastronomia: “Sabors del 1714”. Cuina històrica catalana a partir de receptes originals del segle XVIII.

DESCOBREIX EL PATRIMONI

Visita guiada temàtica “Cardona 1714, la fortalesa inexpugnable”

 

La visita que us proposem servirà per introduir i entendre un dels fets històrics més rellevants de la història moderna de Catalunya: la Guerra de Successió Espanyola (1700 – 1714). En aquest context, Cardona adquirí una rellevància significativa en 2 moments claus: l’any 1711, en què tingué lloc a Cardona un dur setge per part de l’exèrcit borbònic que durà 34 dies i on intervingueren prop de 15.000 soldats de nacionalitats diferents. Cardona en sortí victoriosa.

En coneixerem les claus per entendre-ho. Tres anys més tard, al 1714, Cardona resistí fins al final. Mentre la ciutat de Barcelona queia l’11 de setembre de 1714, la fortalesa de Cardona es mantenia dempeus i capitulà el dia 18 de setembre d’aquell any, 7 dies més tard. Coneixerem els darrers dies de la resistència i les conseqüència del desenllaç.

La visita que us oferim permet conèixer l’origen i el context de la Guerra de Successió a Catalunya i a Cardona, els actors clau, el desenvolupament dels fets i el desenllaç, i entendrem el paper de Cardona en el conflicte (des de 1711 fins a 1714).

Quan i com participar? Informació aquí.

 


Castell boira baixa

 

VIU EL TURISME FAMILIAR

Visita teatralitzada “Desvalls,l’heroi de la resistència”

 

Us proposem un viatge en el temps, fins al 1714.

Barcelona fa mesos que està assetjada per l’exèrcit borbònic, però en mig d’una Catalunya devastada per la guerra, el Castell de Cardona es manté fidel al rei Carles i a les constitucions catalanes.

El coronel Manuel Desvalls, governador de la fortalesa, jaho era l’any 1711 quan tota la fúria de l’exèrcit de les Dues Corones va intentar apoderar-se’n. Ell mateix, acompanyat de la Blanca, una cardonina refugiada al castell, ens guiaran i ens explicaran què va passar durant setge de Cardona. Descobrireu les raons que van fer que l’exèrcit més potent del mon acabés fugint de la vila i com la seva fortalesa es va guanyar el títol d’inexpugnable.

Els personatges de Manuel Desvalls i la Blanca, interpretats per 2 actors perfectament caracteritzats ens obriran les portes de la fortalesa de Cardona a fi d’endinsar-nos als fets que hi van succeir. Història i emocions, realitat i ficció.

Quan i com participar? Informació aquí.

 

Cardona 1714

 

TASTA LA GASTRONOMIA

Sabors del 1714

 

Diversos restaurants de Cardona han recuperat plats de cuina històrica catalana a partir de receptes originals del segle XVIII.
Us convidem a gaudir de Cardona amb tots els sentits. Un viatge al passat a través del paladar. Cuina tradicional amb productes de qualitat i de proximitat.

Veniu a assaborir una experiència gastronòmica única! Les propostes gastronòmiques les trobareu aquí.

 

facebook

27.02.2014, Barcelona Receptes 1714. - Carn d'olla. - Capó farcit. - Pollastre rostit amb salsa de pagó. - Platillo de la Batalla d'Almansa. - Pollastre de pagès a la cassola. foto: Jordi Play

 

Dissabte 7 de novembre, concert a la Col.legiata del Castell de Cardona

Sons de la Col.legiata

Sons de la Col.legiata

La Col·legiata de sant Vicenç del castell de Cardona acollirà un nou cicle musical que sota el títol de “Sons de la Col·legiata” vol contribuir a dinamitzar l’oferta cultural del municipi durant els mesos de tardor.

La primera cita del cicle la protagonitzarà el popular grup vocal In Crescendo, guanyador de la segona edició del concurs Oh Happy Day! de Tv3. El concert serà el 10 d’octubre a les 8 del vespre a la Col·legiata. In Crescendo presentarà a Cardona les cançons del seu primer disc “Som In Crescendo” que recull les cançons que els van donar a conèixer al programa Oh Happy Day i que inclou també composicions noves.

El segon concert del cicle l’oferirà la Capella de música de Santa Maria del Pi de Barcelona, amb Anna Casademunt, a la viola de gamba, Joan Cabó, a l’orgue i sota la direcció del mestre Josep Martí. El concert s’emmarca dins els actes de commemoració del 75è aniversari del retorn de les relíquies dels Sants Màrtirs de Cardona i compta amb la col·laboració de la Parròquia de Sant Miquel i Sant Vicenç de Cardona. La formació interpretarà un repertori basat en les composicions d’alguns dels principals mestres de capella catalans. Serà el diumenge 18 d’octubre a les 6 de la tarda.

Finalment, la darrera proposta del cicle anirà a càrrec del Cor juvenil del Conservatori de Manresa que, sota la direcció del mestre Francesc Vallès, oferirà un concert titulat “La màgia de les joves veus” el dissabte 7 de novembre a les 8 del vespre.

Preu i venda d’entrades
Les entrades pels tres concerts del cicle es poden comprar per internet a la pàgina web: entrades.cardonaturisme.cat. També es poden adquirir a l’Oficina de Turisme de Cardona (Avinguda del Rastrillo s/n) o una hora i mitja abans de cada concert a l’entrada de la Col·legiata i en cas que quedin localitats. Les entrades són limitades i es podran reservar un màxim de 6 entrades per persona. Més informació al telèfon 938 692 798 o a l’adreça de correu: oficinaturisme@cardona.cat.

El cicle “Sons de al Col·legiata”és una iniciativa de l’Ajuntament de Cardona i l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, amb la col·laboració de la Fundació Cardona Històrica, la xarxa de Paradores i la Parròquia de Sant Miquel i Sant Vicenç de Cardona.

Pàgina 1 de 1112345...10...Última »